Tu ce fel de piele ai?
Buna tuturor,

Pentru ca eu consider ca este un aspect important de stiut atunci cand ne alegem produsele cosmetice si de machiaj, vreau sa vorbim astazi despre tipurile de piele.

BeFunky_New Imagecrop.jpg

Pielea normala – are un aspect curat, este elastica, luminoasa si neteda, fiind dovada unei stari de sanatate bune. In acest caz, inseamna ca pielea este bine hranita, stratul adipos este suficient de gros si beneficiaza de o buna hidratare. In zilele noastre, din cauza alimentatiei defectuoase si a poluarii existente in aer si apa, sunt tot mai putine persoane care au o piele normala.

Pielea uscata – dupa cum ii spune si numele, este uscata, lipsita de elasticitate, este descuamata si nu produce suficient sebum. Cauzele pot fi atat interne, cat si externe, printre ele numarandu-se o circulatie sanguina defectuoasa, tulburari ale glandei tiroide sau folosirea unor produse cosmetice prost alese.

Pielea mixta Рeste tipul de piele cel mai des intalnit, caracterizat in principal printr-o  productie excesiva de sebum pe frunte, nas si barbie, cunoscuta si sub numele de zona T, in rest tenul avand un aspect normal.

Pielea grasa – este cauzata de o productie excesiva a grandelor sebacee, dand pielii un aspect lucios cu pori mari. De cele mai multe ori pe tenul gras apar si comedoamele, putand fi deasmenea sensibil si usor iritabil. Alimentatia defectuoasa, dereglari hormonale si digestive, pot fi cauzele unui asemenea tip de piele.

Stabilind ce tip de piele avem, ne este mult mai usor sa cumparam produse cosmetice potrivite noua, sau sa cerem sfaturi personalizate unui consultant dintr-un magazin de profil.

De cele mai multe ori gasim scris pe ambalajul produselor tipul de piele pentru care este recomandat si este bine sa tinem cont de acest lucru.

Din cauza alimentatiei, se observa aparitia timpurie a pubertatii la tineri, de aceea este bine sa fim deschisi la minte si sa acceptam ca si varsta la care trebuie sa incepem folosirea produselor cosmetice si a tratamentelor, poate fi destul de timpurie.

Cu toate ca tendinta este de a trata mai mult suprafata pielii, cred ca ar trebui sa ne concentram mai mult atentia asupra cauzelor interne, care au un efect mult mai mare si creeaza anumite dezechilibre si afectiuni ale pielii.

Pentru a avea un ten cat mai curat si mai aproape de normal, se recomanda o alimentatie echilibrata, fara a consuma grasimi in exces, sau mult zahar, precum si exercitii fizice regulate, care ajuta atat la circulatia sanguina si oxigenarea tesuturilor, cat si la un echilibru psihic.

Desi probabil ca auziti acest lucru destul de des, si eu recomand sa se consume cat mai putine produse alimentare deja preparate, aflate in comert, care contin in general, pentru a fi gustoase, foarte multe grasimi si foarte mult zahar sau sare. Nu mai este nevoie, cred, sa amintesc de bauturile racoritoare, care trebuie evitate pe cat posibil. Totodata, dieta alimentara trebuie sa fie completat de o hidratare corespunzatoare, prin consumul unei cantitati suficiente de apa.

Ma bucur daca v-am putut fi de folos,

Toate bune!

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *