Machiajul pentru incepatori – Produsul de conturare, bronzantul, fardul de obraz, iluminatorulBuna tuturor,

Am ales sa vorbesc despre toate aceste produse in acest articol pentru ca ele sunt menite sa faca acelasi lucru, adica sa ne creeze dimensiune fetei. Dupa aplicarea fondului de ten si a pudrei, fata arata destul de plata, fara dimensiuni, de o singura culoare, uniforma. Lucrul acesta, de fapt, ni-l si dorim, pentru ca apoi noi venim si ne desenam trasaturile asa cum ne dorim, facand corectii acolo unde este necesar sau scotand in evidenta punctele noastre forte.

Produsul de conturare, bronzantul, fardul de obraz si iluminatorul, se pot gasi in stare fluida, cremoasa, compacta ori pulbere. De regula, daca sunt fluide ori cremoase, este bine sa fie aplicate inaintea produselor sub forma de pudra, pentru a evita sa se creeze o textura inestetica.

Produsul de conturare poate fi de sine statator, ori poate fi folosit in acest scop fie un fond de ten cu ceva nuante mai inchise, ori o pudra mai inchisa. O conditie a acestui produs este sa nu contina particule stralucitoare, pentru ca noi vrem sa creem umbre nu stralucire. De regula se aleg pentru acest uz nuante mai reci, deoarece si umbrele naturale au in ele o anumita cantitate de gri.

Bronzantul este de obicei de o nuanta mai calda decat produsul de conturare si poate fi mat ori sa contina particule stralucitoare. Nu intotdeauna acesta se poate folosi si pentru conturarea fetei.

MBL-05 Baked Bronzer_Soleil 1311C_V2 MBX-01 Bronzer XL_Bronze Glow 2214B_V2 bronzers

Fardul de obraz se gaseste intr-o multitudine de nuante, fiecare persoana alegandu-l de obicei in functie de preferintele personale. Daca vrei o culoare naturala si nu stii pe care sa o alegi, ciupeste-ti putin obrazul, iar nuanta in care acesta se va colora este cea mai potrivita tie.

c3934f4c_powderblush 060215-best-creme-blush-lead ombreblush_main

Iluminatorul este produsul cel mai in voga de anul acesta, la moda fiind aspectul de “glowing skin”. Acesta poate fi gasit cu diferite reflexii, singurul lucru de retinut fiind faptul ca in cazul tenurilor maslinii ori foarte inchise recomandate sunt acelea cu reflexii aurii. Desi in mod normal as recomanda sa nu se exagereze cu iluminatorul (pentru ca exista o tendinta in aceasta directie), anul asta insa, puteti sa il si beti :), intrucat stralucirea este la cotele ei maxime.

tumblr_inline_nyjc2j95yG1txoi6x_500 high-beam-hero illuminating-powder-pudra-iluminatoare

Foarte des gasiti in comert truse care contin atat produs de conturare, cat si de iluminare, asa zisele “sculpting kit”.

bb_p SculptingKitPackshot sleek-contour-face-kit-ec958c42c395e90aecc5-profil

Pentru ca este foarte mult de vorbit referitor la modul in care se aplica fiecare produs in parte, voi aborda acest subiect in postarile viitoare. Asa ca, nu le ratati! 🙂

Ma bucur ca v-am putut fi de folos, iar daca informatiile mele vi s-au parut utile sau daca aveti intrebari, va rog sa imi lasati un comentariu la acest articol.

Canalul meu de youtube, la care “trebuie” sa va abonati :): AnaFieraru

Ma gasiti si pe facebook, unde va astept cu un like pe pagina mea: Ana Fieraru Makeup Artist

pe instagram: @anafieraru
pe twitter: @ana_fieraru
pe snapchat: @ana_fieraru

V-am pupat apasat,

Ana!

:* :* :*

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *