Machiajul pentru incepatori – fondul de ten
cg_outlast_stay_fabulous_3in1_foundation_header (1)

Buna tuturor,

 

Am ajuns la episodul trei din seria articolelor care incearca sa deschida tuturor calea si mintea catre frumusetea machiajului, iar acesta se refera la unul dintre cele mai importante produse de machiaj, si anume fondul de ten.

Este produsul care, din punctul meu de vedere, creeaza cea mai mare diferenta si ne transforma instantaneu in persoana care ne dorim sa fim: cea cu un ten perfect.

Scopul fondului de ten este de a uniformiza culoarea tenului, de a ascunde imperfectiunile si de crea o baza perfecta pentru restul machiajului. Deasemenea ele pot hrani tenul, il pot proteja de mediul inconjurator.

Bineinteles ca si acest produs trebuie ales in functie de nevoile fiecaruia dintre noi si de efectul pe care ni-l dorim.

Clipboard fdt

Asa ca, putem grupa fondurile de ten dupa mai multe criterii:

In functie de puterea de acoperire, gasim fonduri de ten cu acoperire usoara, medie si mare, iar acest lucru este de obicei specificat in descrierea caracteristicilor facuta de producator.

O categorie aparte o constituie cremele pigmentate, numite si BB Cream sau CC Cream, care au o acoperire usoara, hranind pielea in acelasi timp.

In functie de structura si consistenta acestuia, exista fonduri de ten:

sub forma fluida,

sub forma de crema densa (compact),

sub forma de stick,

sub forma de spuma,

sub forma de pulbere (mineral).

In general, cele fluide si cele pulbere, ofera o acoperire usoara si medie, iar cele compacte si stick au o putere de acoperire mare.

Desigur ca, in functie de metoda de aplicare, fondul de ten fluid sau pulbere se poate potenta prin straturi suplimentare, iar cel compact, intins cu ajutorul unui buretel prin miscari ample, sa aiba un aspect usor, natural.

Cele mai folosite sunt cele fluide, ele putand fi aplicate foarte usor, inclusiv cu degetele, nefiind neaparat necesara vreo ustensila de machiaj – pensula sau buretel.

Pentru tenurile uscate, este bine de folosit un fond de ten hranitor, emolient, putand fi fluid sau compact.

Pentru tenurile mixte, in general, se poate folosi orice tip de fond de ten, alegand poate in functie de cat de bine vrem sa acopere imperfectiunile.

Pentru tenurile grase sunt recomandate fondurile de ten fluide pe baza de apa, cele matifiante si fondurile de ten sub forma de pudra.

Pentru tenurile sensibile, se poate folosi un fond de ten fluid pe baza de apa sau fonduri de ten minerale, fie fluide, fie pulbere.

Un aspect ce ar mai trebui luat in calcul, ar fi factorul de protectie solara, pe care, atunci cand purtam fondul de ten in aer liber si lumina soarelui, acesta ar trebui sa il aiba.

In concluzie, atunci cand ne alegem un fond de ten, trebuie sa luam in calcul trei criterii importante: culoare, consistenta si grad de acoperire.

Din fericire pentru noi, de obicei, fie ca ni-l alegem dintr-un magazin de cosmetice, fie ca ni-l alegem dintr-un catalog, produsul beneficiaza de o descriere a caracteristicilor sale, dublata (sau nu) de o persoana calificata menita sa ne ajute sa alegem.

Inainte de a cumpara, informati-va, cereti toate detaliile legate de produs si alegeti in functie de nevoile tenului vostru!

 

Ma bucur ca v-am putut fi de folos, iar daca informatiile mele vi s-au parut utile sau daca aveti intrebari, va rog sa imi lasati un comentariu la acest articol.

Canalul meu de youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCi4C44jMrMR52C8j-Y9i1tQ

Ma gasiti si pe facebook
https://www.facebook.com/pages/Ana-Fieraru-Make-up-Artist/574731995941439?ref=hl

pe instagram ca anafieraru – http://instagram.com/anafieraru
si pe twitter @ana_fieraru – https://twitter.com/ana_fieraru

V-am pupat apasat,

Ana!

:* :* :*

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Machiajul pentru incepatori – fondul de ten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *