Machiajul pentru incepatori – corectorul si anticearcanulBuna tuturor,

Am revenit cu o noua postare din seria machiajului pentru incepatori, iar astazi vom discuta despre corector si anticearcan.

Care ar fi diferenta dintre acestea doua? Anticearcanul este destinat zonei de sub ochi si este, in general, mai emolient, fluid, in culoarea pielii si trebuie ales cam cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten, iar corectorul se gaseste mai ales sub forma cremoasa, compacta si poate fi atat in culorile pielii, cat si alte culori, menit sa corecteze, sa anuleze anumite zone care ne deranjeaza cromatic pe fata.

Ca sa intelegeti mai bine, de exemplu, avem pe fata acnee, adica zone mici rosii; cel mai bine pe acestea le acoperim nu cu un anticearcan, ci cu un corector verde, intrucat verdele anuleaza rosul, urmand ca apoi sa aplicam fondul de ten peste acesta.

Mai putem gasi in paletele de corectoare pe langa verde, portocaliu, ce se foloseste pe zone cenusii, de obicei in cazul tenului de culoare inchisa, sau maro, care poate fi folosit pentru sculptare.

3_782ctealrw_kmup45_01__3382633761.sla-paris-sla-paleta-5-corectoare-cremoase-10-g-sla95000-08

Anticearcanul este , asa cum am spus, de obicei fluid si se gaseste fie ambalat intr-un tubulet pe care se poate apasa pentru a elibera produsul, fie ca un gloss, avand aplicator asemenator, fie intr-un recipient care are un capat ce se poate apasa iar celalalt cu o pensula pentru aplicare etc. In ultimul timp, deoarece industria beauty a luat foarte mare amploare, recipientele sunt extrem de diverse, asa ca puteti retine doar ca anticearcanul vine sub forma fluida, iar nuantele lui sunt in culoarea pielii; ambalajul este doar un detaliu de marketing.

ConcealerE

Locul unde este recomandat sa incercam anticearcanul pentru a-i verifica puterea de acoperire este incheietura mainii, adica zona unde pielea este suficient de subtire ca sa se intrevada vasele de sange, la fel cum se intampla si in zona cearcanelor.

Ar trebui sa mai tinem cont de faptul ca uneori, in zona cearcanelor, putem avea nevoie si de corector, pentru a anula o anume pigmentare a pielii, peste care sa venim cu anticearcanul propriu-zis.

Corectorul si anticearcanul se aplica fie cu degetele, fie cu pensule speciale, fie cu aplicatoarele din dotare ori cu buretei.

bureti_de_make-up Screen shot 2012-08-27 at 4.31.25 PM

 Ma bucur ca v-am putut fi de folos, iar daca informatiile mele vi s-au parut utile sau daca aveti intrebari, va rog sa imi lasati un comentariu la acest articol.

Canalul meu de youtube: AnaFieraru

Ma gasiti si pe facebook: Ana Fieraru Makeup Artist

pe instagram: @anafieraru
si pe twitter: @ana_fieraru

V-am pupat apasat,

Ana!

:* :* :*

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *