Excursie la Sibiu
Buna tuturor,

Am vrut astazi sa va vorbesc despre excursia mea la Sibiu, deoarece este legata de una din temele pe care le abordez pe acest blog , si anume arta.

Nu sunt cunoscatoare, nu am nici o pregatire in domeniu, dar am foarte multa admiratie atat pentru arta, cat si pentru artisti.

Desi am mai vizitat Sibiul, intrucat nu am fost in compania corespunzatoare, nu am intrat sa vizitez Muzeul Brukenthal cu ceea ce are el de aratat, ci am admirat cladirea doar din afara.

De aceasta data, insa, bucurandu-ma de compania surorii mele, suflet pereche, cu care impartasesc multe din pasiunile mele si cu care de multe ori ma inteleg telepatic, am hotarat sa intram si sa vizitam Galeriile de Arta Europeana si Romaneasca, dupa care, daca mai avem timp, sa mai facem si altceva.

Cu parere de rau ca nu am avut prea mult timp la dispozitie, am incercat sa savuram totul in cele aproximativ doua ore cat am putut sta.

Este o cladire superba, iar operele de arta expuse acolo sunt absolut magnifice, unele dintre ele ramanandu-ti intiparite pe retina mult timp dupa aceea.

Asa ca, recomand din toata inima, iubitorilor de frumos, sa nu rateze vizita la muzeu atunci cand se afla in trecere prin Sibiu. Pentru cei carora pictura nu le spune nimic insa, pot incerca Muzeul de Istorie din imediata apropiere ori pe cel de Istorie Naturala, care fac parte si ele tot din Muzeul National Brukenthal.

Pentru ca nu asta era important, nu am retinut exact cat am platit la intrare pentru a vizita Galeriile, dar cred ca a fost in jur de 32 de lei. Nu mi se pare mult si, oricum, a meritat fiecare banut.

Desi absolut toate tablourile sunt impresionante, cel mai mult mi-a placut Galeria de Arta Romaneasca, iar pictura care m-a impresionat cel mai tare si la care m-as fi putut uita ore intregi, a fost “Toamna” pictata de Friedrich Miess. (o veti gasi pe pagina “Arta” a bogului)

O alta pictura deosebita, care sigur impresioneaza pe toata lumea, este “Fata cu margele rosii” de Nicolae Grigorescu, ce a fost tranzactionata si cumparata de un tanar om de afaceri din Bucuresti cu suma de 270000 Euro. Eu zic ca nu poti decat sa te simti privilegiat ca poti admira acest tablu de la 20 cm distanta.

Acestea fiind zise, va spun sa nu ratati Sibiul, dar mai ales Muzeul National Brukenthal.

V-am pupat, Ana.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *