Cum sa ne conturam sprancenele!
Buna tuturor,

 

In ultima perioada de timp am fost bombardati din toate partile de sprancene pictate parca pentru a ne inspaimanta. De cand au ajuns personajele din filme de groaza etalon de frumusete in ceea ce priveste sprancenele? Habar nu am!

Asa ca, in speranta de a nu mai vedea pe strada tinere cu fete de ingeri, dar sprancene de vrajitoare, m-am hotarat sa scriu acest articol.

In primul rand, la ce ma refer cand zic sprancene de personaje negative? La acelea desenate extrem de grafic, de ascutite, cu colturi nenaturale, deseori mult prea apropiate una de cealalta, astfel incat ne creeaza impresia unei rautati si agresivitati in dezacord, de cele mai multe ori, cu persoana care le poarta.

Cum ar trebui sa ne stabilim cateva repere menite sa ne ajute la definirea sprancenelor?

Ne vom ajuta de un creion sau manerul unei pensule, in functie de ce avem la indemana, si vom vedea care este punctul de inceput, punctul in care sprancenele ating cea mai mare arcuire siĀ  finalul acestora.

  1. Vom face asta asezand creionul la baza aripii nasului, catre coltul intern al ochiului, iar pe aceasta linie va fi startul sprancenei.
  2. Vom muta apoi creionul de la coltul intern catre pupila ochiului atunci cand privim drept in fata, afland astfel punctul in care avem o arcuire maxima.
  3. Pentru stabilirea finalului, creionul se duce pana la coltul extern al ochiului.

ANGELINA-JOLIE-BROW-CHART

Ce ar mai trebui sa stim este ca din punctul de pornire 1 pana la punctul 2, ar trebui sa parcurgem 2/3 din spranceana, iar ultima parte, din punctul 2 la punctul 3, sa mai masoare 1/3.

De asemenea, in partea de inceput ar trebui sa fie cea mai groasa si sa se subtieze pe parcurs, pana cand, la coada, sa ajunga ascutita. De retinut insa ca, punctul de inceput al sprancenei, chiar daca este mai gros ca latime, el nu are de la natura un aspect bine definit si o intensitate maxima; nici noi nu trebuie sa facem acest lucru pentru a nu arata ciudat si a atrage toate privirile catre sprancenele noastre. Noi vrem ca lumea se ne priveasca in ansamblu, ca pe un intreg armonizat, nu sa ne priveasca si sa vada doar doua sprancene.

Ce as mai dori sa spun ar fi ca, fiecare dintre noi are o forma anume de spranceana, de care trebuie sa ne folosim si sa o aducem in cea mai buna forma a sa; nu ar trebui sa ne dorim sprancenele altora pentru ca ni se par noua mai frumoase sau mai colorate, ori mai arcuite. Fiecare om are de la natura trasaturi care ii vin foarte bine, poate cel mai bine, asa ca trebuie sa ne bucuram si sa ne folosim de acestea. De aceea, eu sunt de parere ca, spranceana trebuie in primul rand curatata si nu neaparat subtiata, pentru ca un aspect cat mai natural arata intotdeauna foarte bine. Spre exemplu, dupa cum poate stiti, manechinele nu au voie sa se penseze si cu toate astea, toate sunt foarte frumoase.

Acestea sunt sfaturile mele pentru voi, sper ca v-am putut fi de folos!

Pentru orice alte nelamuriri ori sfaturi, nu ezitati sa ma contactati.

 

Va multumesc,

Sa aveti numai minute de fericire!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *