Cum sa fim fericiti?
Buna tuturor,

S-a dovedit ca cea mai mare dorinta a oamenilor, de oriunde din lumea asta si cu orice statut social, este sa fie fericiti; orice lucru pe care il vor sau il fac are ca scop final fericirea.

Cu toate acestea putine sunt momentele in care oamenii pot spune: “sunt fericit!”

De ce?

Pentru ca nu ne dam seama ca fericiea este in noi si, de cele mai multe ori, este o alegere pe care o facem in diferite momente. Majoritatea au tendinta sa creada ca, cu cat vor detine mai multe lucruri, cu atat vor fi mai fericiti; altii cred ca daca vor avea putere sau isi vor stabili niste teluri inalte si le vor atinge, atunci vor atinge si culmile fericirii. Insa, de cele mai multe ori nu se intampla asa.  Chiar daca imediat dupa ce ne cumparam un obiect sau avem o reusita ne simtim fericiti, observam ca aceasta stare este destul de efemera, iar apoi ne dorim mai mult, avand iluzia ca, cu cat mai mare sau mai scump obiectul, cu atat mai mult dureaza fericirea. Fals!

Fericirea nu se refera la a avea, ci la a fi.

Fericirea este foarte usor de obtinut atunci cand constientizezi ca ea este o alegere a ta. Tu te poti controla, tu iti poti controla reactiile in anumite situatii, tu iti poti controla dispozitia atunci cand te trezesti dimineata, tu hotarasti daca vrei sa fii acru si morocanos sau zambaret si fericit.

happiness

Poate credeti ca bat campii, dar este un lucru pe care l-am testat pe mine si pe care nu il spun doar eu, ci si altii mai destepti. Cu cat ii lasi pe ceilalti sa te influenteze mai putin, cu cat iti controlezi mai bine reactiile la ceea ce se intampla in jur si te bucuri pentru lucruri marunte, cu cat acorzi mai multa importanta zambetului si realizezi ca aproape toate lucrurile se rezolva mult mai usor atunci cand esti calm si zambitor, cu atat fericirea ta va tinde sa fie o stare permanenta.

Se spune ca cei mai fericiti oameni de pe pamant sunt persoane care aproape ca nu au nici o avere materiala, deci nu va concentrati doar pe a avea, pentru ca fericirea data de detinerea de obiecte este  de scurta durata. Incercati sa fiti veseli, zambitori, calmi, optimisti, toleranti, sa ii multumiti naturii ori lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care o traiti si sa acordati mai multa importanta prezentului, decat trecutului sau viitorului.

Eu cred ca aceasta este cea mai usoara cale de a transforma fericirea intr-o stare permanenta.

Va rog sa aveti in vedere ca ceea ce scriu aici este un punct de vedere personal, cu intentia de a-i ajuta si pe ceilalti, fara pretentia de a fi vreo litera de lege ori o noua teorie terapeutica :).

V-am pupat,

Ana.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *